Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /srv/www/public_html/wp-includes/functions.php on line 4169
Paarden - Website der G.S.P.V Parafrid

Paarden

Beer

Beer

Beer is één en al schattigheid, een echte knuffelbeer. Hij heeft veel haar, en doet zijn naam door zijn wolligheid dan ook zeker eer aan. Met rijden doet Beer altijd zijn best, al snapt ie soms nog niet alles. Als je een beetje hard werkt kan hij zeker leuk lopen! Daarmee is het een leuk paard voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

Bibi

Bibi is sinds 2010 op De Oude Held en is sindsdien enorm gegroeid. In 2012 won ze voor het eerst de springwedstrijd op L niveau en ook in de dressuur straalt ze regelmatig. Op dit paard zal je zeker een leuke les hebben, want Bibi kan erg mooi lopen.  Je moet haar wel aan het werk zetten en houden, want ze is liever lui dan moe. Behalve dan aan het begin van de les. Zeker in de winter moet ze dan eerst even wat energie kwijt.

Bibi
Binky

Binky

Binky is een schattige pony, die niet groot maar wel breed is. Met zijn bos manen en zijn schattige oogjes doet hij menig hart smelten. Onder het zadel is hij liever lui dan moe, dus je moet hem wel aan het werk zetten.  Maar zodra je hem lekker aan het lopen hebt, kan hij een mooi pasje dressuur laten zien! Voor springen draait hij zijn hoefje ook niet om.

Bonty

Bonty is een lieve bonte tinker. Hij is niet erg groot maar nog best breed. Bonty staat sinds oktober 2016 op stal, en leert ontzettend snel. Het is dan wel een tinker, maar hard gaan is geen probleem met hem. Wel moet je hem af en toe even goed aanmoedigen en hem actief houden, anders komt zijn tinkerbloed boven en kan hij een beetje lui worden.

Bonty
Bill

Buffalo Bill

Buffalo Bill, ook wel gewoon Bill, is een grote vos. Een echte goedzak die altijd graag wil lopen. Hij kan vrij sterk worden, maar zal nooit een stap verkeerd zetten. Bill kan een aardig pasje dressuur, een M proefje draait hij zijn hoef niet voor om, maar je moet hem er wel toe verleiden.

Bugatti

Bugatti is een erg knappe tinker met hele mooie gangen. Hij is nog jong en nog niet zo lang onder het zadel. Hierdoor moet hij nog de basis leren, maar hij leert erg snel! Verder is hij nog niet zo lang ruin en vindt hij de merries erg interessant. Zolang je hier op let en duidelijk rijdt, heb je een erg leuk paardje aan hem in de les.

Bugatti
Disco

Disco

Deze pony is nog erg jong, wat je ook kunt merken tijdens het rijden. Soms is ‘ie wat vlug, maar hij zal geen vlieg kwaad doen. Disco is niet zo groot en een beetje tenger gebouwd, dus alleen geschikt voor de kleinere ruiters onder ons.

Jacky

Jacky is een lieve voskleurige tinker. Ze is altijd vrolijk en doet graag haar best voor je. Daarnaast kan ze, wanneer je haar goed aan het werk zet, ook erg leuk lopen! Op stal moet ze soms even aan je wennen, maar als ze eenmaal doorheeft wat je in haar stal komt doen is ze ontzettend lief.

Jacky
Lady

Lady

Lady is een kleine, brede pony met een bijzonder kleurtje en een lief hoofdje. Tijdens het rijden is ze braaf, maar doet ze af en toe een vreugdebokje. Ze doet wel altijd erg haar best, dus voor de kleinere ruiters is dit een paardje waar je een erg leuke les op kan hebben!

Lucas

Lucas is een van onze nieuwere paarden, hiervoor is hij een eigen paard geweest. Deze vos ruin is ongeveer 1.60 groot en kan best voorwaarts zijn. Als je echt met hem aan het werk gaat kan hij zeker ook zijn dressuurkant laten zien, maar springen vindt hij het leukst om te doen. In de stal kan Lucas wat nukkig zijn (al zal hij niet snel trappen), maar hier valt onder het zadel niks meer van te merken. Vanwege zijn energie kan Lucas voor de beginnende ruiter een uitdaging zijn, maar voor de gevorderde ruiter is hij een heel leuk paard waar je goed mee aan het werk kunt!

*Foto volgt nog*

Lucas
Nescio

Nescio

Nescio loopt met het gevorderden en halfgevorderen uur mee. Nescio heeft vroeger M dressuur gelopen en is een leuk dressuurpaard dat graag voor je aan de slag gaat. Je moet Nescio wel de hele tijd bezighouden, want anders kan hij bak-kaboutertjes zien. Springen kan Nescio ook wel goed, maar hierin is hij alleen geschikt voor de meer gevorderden ruiters, omdat hij vooral na de hindernis erg hard gaat en soms kan weigeren.

Pablo

Pablo is een D-pony, vrij klein van stuk dus. Daarnaast is Pablo nog niet erg gespierd, dus alleen geschikt voor de kleine ruiters onder ons. Wel werkt Pablo graag hard, en als je duidelijk en rechtvaardig bent zal hij zijn beste hoefje voor je inzetten. Hij is nog wel wat onervaren met rijden, dus soms kan hij wat onzeker zijn of iets niet snappen. Als je duidelijk aangeeft wat je van hem wilt zal Pablo altijd zijn best voor je doen.

Pablo
Stinky

Stinky

Stinky is niet erg groot van stuk, maar wel lekker breed. Hij kan nog weleens even zijn noodrem willen testen of zijn springkunsten laten zien over denkbeeldige hindernissen. Houdt hem altijd actief, anders kun je een lesje stilstaan verwachten. Verder is hij heel erg braaf!

Thara

Thara is het zusje van Vogue en heeft het grootste gedeelte van haar leven door de bossen gecrosst. In de bak heeft ze ondertussen al veel geleerd, maar ze is wel altijd zeer voorwaarts. Verder is ze wel erg braaf en zal ze nooit een bok geven. Springen doet ze ook erg netjes, maar ook hierbij gaat ze als een speer. Verder is ze op stal een echte knuffel!

Thara
Tobias

Tobias

Tobias is sinds 2016 op manege de Oude Held en doet het super! Tobias houdt ervan om lekker gepoetst en geknuffeld te worden in stal. Tobias is als een vis in het water wat betreft de dressuur, hij reageert goed op het been waardoor hij gemakkelijk naar elke hulp luistert. Wijken, schouderbinnenwaarts of keertwendingen? Niets is te gek voor lieve Tobias.

Vogue

Vogue is een zeer veelzijdig paard. Met deze merrie heeft Sybren al meerdere mooie veulens gefokt de afgelopen jaren.  Vogue kan soms nog wat onstuimig zijn, maar desondanks is ze een geweldig dressuurpaard. Voor het springen heeft ze ook het juiste bloed. Zit het je allemaal even niet mee en heb je wat liefde nodig? Dan ben je bij Vogue op stal aan het juiste adres, ze is een echte knuffelbeer.

Vogue
Vrouw van Dam

Vrouw van Dam

Vrouw van Dam is een schimmel die meerdere keren de springwedstrijd heeft gewonnen, maar ze heeft ook al heel wat overwinningen behaald in de dressuur. Het is een fijn en leuk paard. De ene kant op buigt ze makkelijker dan de andere kant, maar door veel voltes te rijden los je dit op. Ze loopt ook leuk mee in de beginnerslessen. Doordat Vrouw van Dam als veulen een ongeluk heeft gehad, heeft ze een deuk in haar hoofd. Hier heeft ze gelukkig geen last meer van.